akva gold apartmani arandjelovac garetov konak prolom banja

Smeštaj u Srbiji - Apartmani - Hoteli - Privatan smeštaj

Turizam Srbije, Banje Srbije, Apartmani Beograd, Apartmani Novi Sad

Hoteli, apartmani, sobe i privatni smeštaj, izdavanje smeštaja u Srbiji, u banjama Srbije. Takođe, na našem sajtu se nalaze Hoteli, apartmani, vile, kuće, smeštaji na poznatim planinama i gradovima Srbije i planinama kao što su Zlatibor, Kopaonik, Divčibare, Tara, Soko Banja, Vrnjačka Banja
Seoski turizam je takođe uključen na portalu, postoji veliki broj upisanih sela.
Postoji mogućnost rezrevacije, bookinga upisanih soba i apartmana preko sistema za rezervacije. Preraživanje slobodnog smeštaja je veoma jednostavno.
Traženi pojam:
Dan dolaska i odlaska:
od:
do:
Sobe Apartmani Hoteli

Banja Vrdnik

Galerija slika
Banja Vrdnik
Banja Vrdnik
Banja Vrdnik
Banja Vrdnik
Informacije o mestu: Banja Vrdnik

Za ravničarsku Vojvodinu, Fruška gora (Crveni Čot, 539 m), naš najposećeniji nacionalni park, najlepši je dar prirode. U planini ili na njenim padinama su dve banje: najstarije vojvođansko prirodno lečilište- Banja Slankamen, i jedno od najmlađih – Banja Vrdnik.

Staro i rustično naselje Vrdnik (prvi put se pominje 1315.), smešteno je u moru zelenila, na južnim padinama Fruške gore, nedaleko od Iriga – tamo gde počinje vinski Srem (26 km od Novog Sada i 70 od Beograda).

Najpre je Vrdnik bio poznat po rudniku mrkog uglja (otvoren 1804, zatvoren 1968.), a otkad je 1931, u njegovim jamama izbila topla i slana voda – kao prirodno lečilište.
Termalna voda Vrdnika bogata je mineralima i spada u red homeo-termi (32,8° S). U balneološke svrhe koristi se kupanjem. Okolina Vrdnik Banje predstavlja pravu zelenu oazu, jer je obrasla najrazličitijim biljem (veoma su rasprostranjene šume lipa), zbog čega – osim lečenja u Zavodu – pogoduje i obolelim od astme, bronhija i anemije.

Iako je banja Vrdnik imala ugled u zemlji i svetu (1938. podignuta su prva banjska zdanja), istinski procvat doživljava od 1981. godine, nastankom Zavoda za specijalnu rehabilitaciju „Termal“, savremeno opremljene zdravstvene ustanove s timom lekara specijalista, terapeuta i drugog osoblja.

U Zavodu se primenjuju raznovrsne metode lečenja – osim hidro, i fizikalna, kinezi, parafino, elektro i foto terapija, kupke u bazenima s vodom pod pritiskom, ali i drevna kineska metoda- akupunktura. Zavod u Vrdniku, pored osnovne medicinske, ima i druge komplementarne delatnosti – rekreacioni i sportski turizam, ugostiteljstvo…

Tako, pacijentima, ali i sve brojnijim drugim posetiocima, na raspolaganju su, osim savremeno opremljenog ambulantno-terapijskog bloka za dijagnostiku i lečenje i dva rekreativna zatvorena bazena, otvoreni olimpijski bazen (s protočnom termalnom vodom), salon za masažu, kongresna dvorana (500 sedišta), dva restorana, klub zabavnih igara, sportski tereni.

 izvor: http://banjavrdnik.org/

Youtube video
Preporučeni smeštaj »
Avio karte »
Kruna Apartmani Banja Koviljaca smestaj gornja trepca, atomska banja, vila ana
Booking.com
Apartmani Beograd, smeštaj u Beogradu apartmani u beogradu
Rastojanje između gradova
Vremenska prognoza
Facebook page
Login forma
Partnerske stranice
* Napomena: Oglašivače smeštaja kontaktirajte preko kontakt forme ili rezervacijom smeštaja (ukoliko postoje upisane sobe sa cenama)