akva gold apartmani arandjelovac garetov konak prolom banja

Smeštaj u Srbiji - Apartmani - Hoteli - Privatan smeštaj

Turizam Srbije, Banje Srbije, Apartmani Beograd, Apartmani Novi Sad

Hoteli, apartmani, sobe i privatni smeštaj, izdavanje smeštaja u Srbiji, u banjama Srbije. Takođe, na našem sajtu se nalaze Hoteli, apartmani, vile, kuće, smeštaji na poznatim planinama i gradovima Srbije i planinama kao što su Zlatibor, Kopaonik, Divčibare, Tara, Soko Banja, Vrnjačka Banja
Seoski turizam je takođe uključen na portalu, postoji veliki broj upisanih sela.
Postoji mogućnost rezrevacije, bookinga upisanih soba i apartmana preko sistema za rezervacije. Preraživanje slobodnog smeštaja je veoma jednostavno.
Traženi pojam:
Dan dolaska i odlaska:
od:
do:
Sobe Apartmani Hoteli

    Nema rezultata za odabrani kriterijum!


Ljig

Galerija slika
Informacije o mestu: Ljig

Ljig je mali, živopisan gradić sa oko 3.000 stanovnika, lociran na istoimenoj reci, na nadmorskoj visini od 152 m. Samo naselje broji oko 3 000 stanovnika dok čitava opština sa udruženim selima broji oko 15 000 stanovnika.Ibarskom magistralom je povezan sa Beogradom (80 km), Čačkom (70 km), Kraljevom (120 km), a asfaltnim putem preko Mionice, sa Valjevom (38 km), te predstavlja značajan saobraćajni čvor. Ljig je relativno novo naselje, kao takvo je nastalo s pocetka proslog veka.Nekada su prostor današnjeg sela činili selo Babajić i selo Gukoš koji su sada sastavni deo grada Ljiga i predstavljaju njegovu periferiju.U novijoj istoriji prvi put se značajnije pominje 1911. godine pri početku gradnje pruge Lajkovac - Gornji Milanovac. Kada je 1917. godine pruga puštena u saobraćaj u neposrednoj blizini današnjeg centra Ljiga izgradjena je izuzetno lepa železnička stanica BABAJIĆ - LJIG. Osnovna škola otvorena je 1907 godine. Ostaci manastira "Vavedenje" u Slavkovici govore o burnoj istoriji i impozantnom životu u XI. veku. Za dva impozantna sarkofaga iz tog doba pretpostavlja se da su nadgrobni spomenici dva srpska vladara, Despota Đurdja i Stefana Brankovića. Predanje kaže da je sa njima sahranjena i despotova zena Jerina.

Opština Ljig sadrži sve neophodne institucije za funkcionisanje:osnovnu i srednju školu,opštinu, dom zdravlja, sud, policiju...Privreda je trenutno u tranziciji ali prelaskom funkcionisanja privrede u privatne tokove nadamo se da će Ljig postati i privredni centar.60% stanovništva bavi se poljoprivredom i to pretežno ratarstvom i voćarstvom.Dosta je zastupljeno i stočarstvo.Ljig je unutar Srbije ali i izvan naših granica poznat po dobroj domaćoj rakiji i srpskoj gibanici.U Ljigu se u poslednjih nekoliko godina dosta ulaže u razvoj turizma i banja Ljig poslednjih godina postaje izuzetno primamljiva destinacija mnogih turista.Turistička ponuda je vrlo raznovrsna ali se glavni akcenat stavlja na banjski turizam u Ljigu i seoski turizam po okolnim selima.

Izvor: http://www.ljignadlanu.com/oljigu.html

Youtube video
Preporučeni smeštaj »
Kruna Apartmani Banja Koviljaca smestaj gornja trepca, atomska banja, vila ana
Booking.com
Apartmani Beograd, smeštaj u Beogradu apartmani u beogradu
Rastojanje između gradova
Login forma
Partnerske stranice
* Napomena: Oglašivače smeštaja kontaktirajte preko kontakt forme ili rezervacijom smeštaja (ukoliko postoje upisane sobe sa cenama)