akva gold apartmani arandjelovac garetov konak prolom banja

Smeštaj u Srbiji - Apartmani - Hoteli - Privatan smeštaj

Turizam Srbije, Banje Srbije, Apartmani Beograd, Apartmani Novi Sad

Hoteli, apartmani, sobe i privatni smeštaj, izdavanje smeštaja u Srbiji, u banjama Srbije. Takođe, na našem sajtu se nalaze Hoteli, apartmani, vile, kuće, smeštaji na poznatim planinama i gradovima Srbije i planinama kao što su Zlatibor, Kopaonik, Divčibare, Tara, Soko Banja, Vrnjačka Banja
Seoski turizam je takođe uključen na portalu, postoji veliki broj upisanih sela.
Postoji mogućnost rezrevacije, bookinga upisanih soba i apartmana preko sistema za rezervacije. Preraživanje slobodnog smeštaja je veoma jednostavno.
Traženi pojam:
Dan dolaska i odlaska:
od:
do:
Sobe Apartmani Hoteli
 • srbija_smestaj_hoteli_apartmani

  Hostel i konačište

  Prokuplje Srbija
  Smeštajni kapacitet hotela je 27 mesta ( 11 dvokrevetnih soba i 5 sa francuskim ležajem ) Sobe raspolažu sa : - klima uređajem - kupatilom - kablovskom televizijom - internetom - video nadzorom - mini- barom Hotel raspolaže i sopstvenim parkingom....
 • srbija_smestaj_hoteli_apartmani

  Hotel TOPLICA

  Prokuplje Srbija
  Hotel raspolaze kapacitetom od 60 lezaja. Sve sobe su sa sopstvenim kupatilom, kablovskom televizijom, bezicnim internetom, telefonom, centralnim grejanjem. Posluga po sobama je moguca u vremenu od 08h-23h....

Prokuplje

Galerija slika
Prokuplje
Prokuplje
Prokuplje
Prokuplje
Informacije o mestu: Prokuplje

Област Топлица се налази на југу Србије, у области централног Балкана. Река Топлица, по којој је читав крај добио име, извире испод самог Панчићевог врха на Копаонику и тече на исток, у дужини од 136km и улива се у Јужну Мораву, недалеко од Ниша.

Плодно тле, идеална надморска висина, рудно богатство, богатство термалних и минералних извора, долинске равнице и брдовито залеђе са многобројним могућностима експлоатације, врло рано су привукли праисторијске заједнице да на таквим изузетно погодним местима заснују своја станишта што је и потврђено археолошким истраживањима.

Вредан споменички комплекс тврђава Хисар, остаци античког храма, остаци ранохришћанске цркве, Латинска црква из 14. века као и црква светог Прокопија из 9. или 10. века, налази се у старом градском језгру Прокупља. На месту Латинске цркве, испод и испред средњовековне цркве откривени су темељи римског храма који је, судећи према налазу статуе Херкула, био посвећен управо њему, као и остаци касноантичке-ранохришћанске цркве из 5 или 6. века. Латинска црква је једнобродна грађевина, изграђена у 14. веку, између 1340. и 1360. године. Током 16. и 17. века дубровачки трговци који су у Прокупљу имали колонију користили су је као своју цркву. Богослужење је било на латинском језику па отуда и назив Латинска црква. Истраживања у порти и цркви Св. Прокопија показала су постојање пет хронолошких хоризоната: позносредњовековни, насељавање у 14. веку, остаци некрополе из 11./12. века, рановизантијски хоризонт из 6. века са остацима насеља и антички хоризонт 3/4. века са остацима монументалних терми. Откопане терме, као једно од најзначајнијих достигнућа римске архитектуре биле су део урбане структуре античког Хамеума. Римске терме су у време гоњења биле место окупљања хришћана и страдања појединих мученика због чега су касније биле претваране у цркве.

Izvor: http://sr.wikipedia.org/sr/Прокупље

 

Youtube video
Preporučeni smeštaj »
smestaj gornja trepca, atomska banja, vila ana
Booking.com
Apartmani Beograd, smeštaj u Beogradu apartmani u beogradu
Rastojanje između gradova
Login forma
Partnerske stranice
* Napomena: Oglašivače smeštaja kontaktirajte preko kontakt forme ili rezervacijom smeštaja (ukoliko postoje upisane sobe sa cenama)