akva gold apartmani arandjelovac garetov konak prolom banja

Smeštaj u Srbiji - Apartmani - Hoteli - Privatan smeštaj

Turizam Srbije, Banje Srbije, Apartmani Beograd, Apartmani Novi Sad

Hoteli, apartmani, sobe i privatni smeštaj, izdavanje smeštaja u Srbiji, u banjama Srbije. Takođe, na našem sajtu se nalaze Hoteli, apartmani, vile, kuće, smeštaji na poznatim planinama i gradovima Srbije i planinama kao što su Zlatibor, Kopaonik, Divčibare, Tara, Soko Banja, Vrnjačka Banja
Seoski turizam je takođe uključen na portalu, postoji veliki broj upisanih sela.
Postoji mogućnost rezrevacije, bookinga upisanih soba i apartmana preko sistema za rezervacije. Preraživanje slobodnog smeštaja je veoma jednostavno.
Traženi pojam:
Dan dolaska i odlaska:
od:
do:
Sobe Apartmani Hoteli

    Nema rezultata za odabrani kriterijum!


Selo Lopatnica

Galerija slika
Selo Lopatnica
Selo Lopatnica
Selo Lopatnica
Selo Lopatnica
Selo Lopatnica
Informacije o mestu: Selo Lopatnica

Oaza mira Lopatnica Lopatnica je naseljeno mesto grada Kraljeva i pripada Raškom okrugu.

Netaknuta priroda, bistri potoci, planinska reka, čist vazduh, izvorska voda, mir i tišina.Selo se prostire ispod šumovitih obronaka planine Troglav duž kristalno čiste istoimene reke. Očuvane prirode, na nadmorskoj visini od 339 metara u planinskom okruženju prošarano je pašnjacima i pruža idealne uslove za planinarenje, vožnju bicikla, lov, sakupljanje šumskih plodova i lekovitog bilja.

Reka Lopatnica od svog izvora do ušća nudi ribolovcima izuzetne uslove za ribolov pre svega pastrmke. Na prostoru od desetak kilometara nalazi se nekoliko izvorišta lekovite termomineralne vode a najpoznatiji onaj u Bogutovačkoj Banji.

Na pola puta izmedju manastira Žiče i Studenice, u mestu Bogutovac, reka Lopatnica se uliva u Ibar. Tu počinje i blagi uspon dolinom reke ka selu Lopatnici i njenim zaseocima. 99089Sa tek nešto više od 200 stanovnika ovo ruralno područje je zapravo vrlo retko naseljeno a meštani se uglavnom bave poljoprivredom i stočarstvom za svoje potrebe, ili su zaposleni u obližnjem gradu Kraljevu.

Pored toga u poslednje vreme dobija na zamahu i Seoski Turizam, koji se širi na sve više domaćinstava u samoj Lopatnici i okolini.Najpoznatije je Etno kuća Oaza mira.

Po podacima poslednjeg popisa u Selu Lopatnica živi 250 punoletnih stanovnika, a prosečna starost stanovništva iznosi 48,7 godina (47,6 kod muškaraca i 49,9 kod žena). U naselju ima oko 100 domaćinstava, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 2,53.

Ovo naselje je velikim delom naseljeno Srbima, a u poslednja tri popisa, primećen je pad u broju stanovnika.

Youtube video
Preporučeni smeštaj »
Avio karte »
Kruna Apartmani Banja Koviljaca smestaj gornja trepca, atomska banja, vila ana
Booking.com
Apartmani Beograd, smeštaj u Beogradu apartmani u beogradu
Rastojanje između gradova
Vremenska prognoza
Facebook page
Login forma
Partnerske stranice
* Napomena: Oglašivače smeštaja kontaktirajte preko kontakt forme ili rezervacijom smeštaja (ukoliko postoje upisane sobe sa cenama)