Apartmani Leskovac - Stan na dan Leskovac

Izdvajamo
Apartmani D Leskovac
Leskovac apartmani
5 ležaja
1 kupatila
Cena od: 18 €
Hostel BUBA AS Leskovac
Leskovac apartmani / sobe
13 ležaja
1 kupatila
Vila MITIC Leskovac
Leskovac apartmani / sobe
32 ležaja
1 kupatila
Vila Perla Leskovac
Leskovac apartmani / sobe
0 ležaja
1 kupatila

Leskovac se nalazi u srcu prostrane i plodne leskovačke kotline (dugačke 50, a široke 45 km), na maloj reci Veternici, u podnožju brda Hisar (341 m), u centralnom delu leskovačke kotline.

Sredinom opštine prolazi reka Južna Morava, najveće pritoke i najznačajniji vodotoci su: Veternica, Jablanica, Vučjanka, Pusta Reka, Rupska reka. Leskovac je okružen i sa tri veštačka jezera Brestovačko, Barje (akumulacija za vodosnabdevanje grada) i Vlasinsko jezero. U 144 naselja i samom gradu leskovačke opštine, prema poslednjim podacima, živi 162.000 stanovnika. Po broju naselja, leskovačka opština je najrazuđenija u Srbiji. Na svakom kilometru kvadratnom živi 158 stanovnika. Posle Niša, grad Leskovac u kome živi 78.030 stanovnika prema popisu iz 2002. godine, najveći je na jugu Srbije.

Godišnja prosečna temperatura je 11,3 stepena. Leskovac leži na nadmorskoj visini od 228 metara, smešten sa još 300 naselja u plodnoj kotlini koja obuhvata 2250 km², koja je bila ogranak nekadašnjeg Panonskog mora. Oko kotline su planine Radan (1409 m) i Pasjača na zapadu, Kukavica i Čemernik (1638 m) na jugu i Babička gora (1098 m), Seličevica (903m) i Suva planina na istoku. Na severu se graniči sa niškom kotlinom a na jugu preko Grdeličke klisure sa vranjsko-bujanovačkom kotlinom.

IZVOR: http://sr.wikipedia.org/sr-el/Leskovac

Želite sigurnu rezervaciju?

Rezervišite smeštaj na booking.com.
Rezervacija online