Apartmani Šid - Stan na dan Šid

Prenociste SVETI SAVA Šid
Šid apartmani / sobe
0 ležaja
1 kupatila

Šid, grad sa blizu 16.000 stanovnika, ima značajne potencijale u svim delatnostima, koji mu daju perspektivu da bude moderan grad poželjan za savremen život i stvaralaštvo. Šid je ne samo sedište opštine i institucija, već pre svega trgovački, finansijski, industrijski , kulturni, i obrazovni centar opštine.

 Opštinu Šid čine 19 naseljenih mesta , 18 sela i Šid kao centar opštine. Privredni potencijal Šida najviše je izražen u samom položaju mesta, na tromeđi R.Srbije, Hrvatske I Republike Srpske.Prostire se na površini od 687 km2, što čini 3,2% ukupne teritorije Vojvodine.

Područje opštine raspolaže privrednim resursima koji obezbeđuju osnovne pretpostavke za povećanje ekonomske snage i dinamičniji1 razvoj opštine. Među značajnije resurse ubrajaju se poljoprivredno zemljište, šume, vodni resursi,kao i pogodni uslovi za razvoj turizma. 

Poljoprivredno zemljište predstavlja najobimniji i najznačajniji resurs na koji se oslanja gotovo cela privreda ove regije.Područje opštine svrstava se u red najbogatijih u Vojvodini po šumskim površinama. Pod šumama je oko 22.000 ha.

Izvor: http://sr.wikipedia.org/sr-el/Šid

Želite sigurnu rezervaciju?

Rezervišite smeštaj na booking.com.
Rezervacija online