Apartmani Subotica - Stan na dan Subotica

Izdvajamo
Sofi LUX Apartman Subotica
2 ležaja
1 kupatila
Cena od: 30 €
Izdvajamo
Vila Elma Subotica Subotica
Subotica apartmani / sobe
35 ležaja
1 kupatila
Izdvajamo
Apartmani i sobe Laušev Subotica
10 ležaja
1 kupatila
Kuća - sobe Subotica
6 ležaja
1 kupatila
Prenoćište Konak Subotica
10 ležaja
1 kupatila
Hostel Amina Subotica
Subotica apartmani / sobe
15 ležaja
1 kupatila
Prenociste KRALjICA Subotica
Subotica apartmani / sobe
26 ležaja
1 kupatila
ALEKSANDER A Subotica
62 ležaja
1 kupatila
Vila ROYAL CROWN Subotica
0 ležaja
1 kupatila
Hotel PATRIA Subotica
0 ležaja
1 kupatila
Hotel GLORIA Subotica
0 ležaja
1 kupatila
Hotel GALLERIA Subotica
0 ležaja
1 kupatila
MECOSANO WELLNESS CENTAR Subotica
0 ležaja
1 kupatila
Prenoćište, privatni smeštaj Subotica
1 ležaja
1 kupatila

Severno od grada se nalazi peščara sa plodnim voćnjacima i vinogradima na južnim delovima, a na plodnoj zemlji crnici se razvija poljoprivreda. Grad je smešten u Panonskoj niziji koji ima dugu tradiciju i bogato kulturno nasleđe. Opština, koja obuhvata grad i 18 prigradskih naselja, prostire se na površini od 1.008 kvadratnih kilometara. Subotica je, zahvaljući svom geografskom položaju i marljivim žiteljima, tokom vremena postala najznačajniji administrativno-upravni, industrijski, trgovački, saobraćajni i kulturni centar u severnoj Bačkoj, a obližnje Palićko jezero je čini i turističko-rekreativnim centrom šireg područja.[3] U blizini grada je i pruključak na autoput E-75 koji Suboticu povezuje sa Mađarskom na severu i Južnom Evropom preko Beograda na jugu. Takođe, Subotica je železnički povezana sa celom Evropom.[4] U geomorfološkom pogledu ovo područje je homogeno i ima ravničarski karakter. Prostire se na delu velike zaravni, koja prelazi iz Mađarske na našu teritoriju, do linije Kula – Sombor. Karakter terena ima dobar poljoprivredni značaj: mogućnost primene pune poljomehanizacije i optimalne organizacije zemljišnog prostora za poljoprivrednu eksploataciju, zatim mogućnost navodnjavanja i dr.

 

Nalazi se na 10 km udaljenosti od granice Srbije sa Mađarskom. Severno od grada se nalazi peščara sa plodnim voćnjacima i vinogradima na južnim delovima, a na plodnoj zemlji crnici se razvija poljoprivreda.

Grad je smešten u Panonskoj niziji koji ima dugu tradiciju i bogato kulturno nasleđe. Opština, koja obuhvata grad i 18 prigradskih naselja, prostire se na površini od 1.008 kvadratnih kilometara.

Subotica je, zahvaljući svom geografskom položaju i marljivim žiteljima, tokom vremena postala najznačajniji administrativno-upravni, industrijski, trgovački, saobraćajni i kulturni centar u severnoj Bačkoj, a obližnje Palićko jezero je čini i turističko-rekreativnim centrom šireg područja.[3]

U blizini grada je i pruključak na autoput E-75 koji Suboticu povezuje sa Mađarskom na severu i Južnom Evropom preko Beograda na jugu. Takođe, Subotica je železnički povezana sa celom Evropom.[4]

U geomorfološkom pogledu ovo područje je homogeno i ima ravničarski karakter. Prostire se na delu velike zaravni, koja prelazi iz Mađarske na našu teritoriju, do linije Kula – Sombor. Karakter terena ima dobar poljoprivredni značaj: mogućnost primene pune poljomehanizacije i optimalne organizacije zemljišnog prostora za poljoprivrednu eksploataciju, zatim mogućnost navodnjavanja i dr.

U saobraćajnom pogledu Subotica se, u pravom smislu reči, nalazi na raskrsnici puteva i pruga. U neposrenoj blizini Subotice prolazi planirani autoput E-75 (zasad je izgrađena jedna strana planiranog autoputa), a u samom gradu se ukrštaju magistralni pravci prema Novom Sadu (M-22.1), Somboru i Kelebiji (Mađarska) (M-17.1), Horgošu (M-22.1) i Senti (M-24)(deo do autoputa E-75 je realizovan, a ostali deo je u planu). Trasa pruge Beograd - Budimpešta prolazi kroz urbano jezgro i tu se račva sa pružnim pravcima prema Somboru, Horgošu, Crvenki i Baji. Sve ove činjenice doprinose svrstavanju Subotice u jedan od značajnijih saobraćajnih čvorova u Republici Srbiji.

IZVOR: http://sr.wikipedia.org/sr-el/Subotica

Želite sigurnu rezervaciju?

Rezervišite smeštaj na booking.com.
Rezervacija online